IPSIONITZA’T! 2016-17 Nº1

Un setembre més, tornem a ser aquí amb aquesta guia per conèixer una mica millor tots els equips del nostre club. Des de júnior fins a sènior. La principal novetat d’enguany és que som un equip més que l’any passat. És un gran orgull per nosaltres donar la benvinguda a tots els nous jugadors que s’incorporen a la nostra disciplina però especialment a aquest júnior femení (amb el bloc procedent del cadet de l’escola de l’any passat) que eleva el número d’equips del CB IPSI fins a 10: 6 masculins i 4 femenins. Esportivament parlant, els dos primers equips de la casa disputaran la Primera Catalana i el “B” masculí estrena la Segona Catalana. Ah! I aquest any sí! Tenim equipacions noves! 

Així doncs, el curs 2016-17 és a punt d’engegar i nosaltres intentarem que no us en perdeu cap detall. Si així ho desitgeu, tindreu informació setmanal amb els resultats de tots els equips del club, el calendari de la propera jornada i cròniques dels equips sèniors. Un any més tornarem a escollir cada set dies el Llangardaix de la Setmana com a jugador/a més destacat/da d’aquests equips. I si encara voleu més informació amb resultats online, fotos i vídeos, ens podeu seguir a les xarxes socials: Facebook (Llangardaix Blau), Twitter (@cbipsi) i Instagram (@cbipsi). I al blog (blog.cbipsi.com) i pàgina web (cbipsi.com). Ens agradaria que hi participéssiu activament tant penjant els resultats del vostre equip al nostre mur, retwitejant-nos o penjant fotos relacionades amb el nostre club. Animeu-vos-hi!

SÈNIOR “A” MASCULÍ

Entrenadors: Xavi Bayod i Gerard Domènech

Primera Catalana

L’equip tornarà a competir a Primera Catalana després del nostre fugaç pas per la màxima categoria del bàsquet català: la Copa Catalunya. La Primera Catalana no és una categoria estranya per nosaltres, de fet dotze de les últimes catorze temporades les hem disputat a aquesta categoria (una a Segona i una a Copa). Tot i això, comptem amb diverses novetats respecte el curs anterior. Hem incorporat com a primer entrenador en substitució del Fernando Gordo, al Xavi Bayod que prové del CB Nou Esplugues on havia fet tasques de coordinador esportiu. Pel que fa a la configuració de la plantilla, diem adéu, entre d’altres, a dos jugadors amb un munt de partits al CB IPSI a les seves esquenes: el Jordi Gratacós i l’Ignasi Granés, ambdós pengen les botes tot i que encara ens donen un cop de mà en alguns entrenaments. Per altra banda hem reforçat l’equip tant en posicions exteriors amb el Jan Teruel (premi al brillant curs passat amb el nostre sènior “B”) i el Víctor Orlach (SESE) com en posicions interiors amb el David Recasens (FC Martinenc), el Sergi Carmona (CB Corbera) i l’Andrea Cavicchini (UE Horta). Completen l’staff el Gerard Domènech d’entrenador ajudant, l’Albert Galera farà tasques de responsable d’scouting i el Xavi Cormand serà el delegat d’equip. Ja ho tenim tot a punt per estrenar-nos al Feliu i Codina contra la UE d’Horta aquest dissabte 17 de setembre amb la il·lusió renovada i amb ganes de completar un bon any.

SÈNIOR “A” FEMENÍ

Entrenadors: Rafa San José i Alberto Maniega

Primera Catalana

Després de viure un final de temporada passada apoteòsic amb un playoff per la permanència frenètic i irrepetible, enguany disputarem la Primera Catalana per segon curs seguit per primer cop en la nostra història recent. Les nostres noies seran dirigides pel Rafa San José i l’Alberto Maniega que faran la seva quarta temporada al capdavant del sènior “A” femení. L’equip compta amb algunes baixes respecte el curs passat. La més important és la de la jugadora que ha defensat més vegades la samarreta del CB IPSI en tota la seva història. Estem parlant de la capitana i d’una autèntica llegenda de casa nostra. La Marta Montori, que ha acumulat 15 temporades defensant els nostres colors (12 al primer equip) deixa la pràctica del bàsquet. Des d’aquestes línies li volem desitjar molta sort en els seus nous projectes. Això és casa teva, Monto! Tampoc segueixen la Marta Corbella ni la Inés Martín. Per cobrir aquestes baixes incorporem a la Clàudia Brunet (SEDIS) i a les bessones Marta i Aina Bellver (CB Cornellà). I per primera temporada tindrà fitxa del sènior “A” la Jana Jori (provinent del “B”). L’objectiu és fer un bon any i consolidar l’equip a Primera Catalana. El primer partit de lliga l’hem ajornat així que debutarem a casa contra el CE Sant Nicolau l’1 d’octubre. “Hi ha una grada que viu per tu…”

SÈNIOR “B” MASCULÍ

Entrenadors: Elio Martínez i Gerard Querol

Segona Catalana

El segon equip masculí disputarà per primera vegada en la seva història la Segona Catalana, una categoria molt exigent i que posarà a prova els nostres joves jugadors. Els nois dirigits per l’Elio Martínez i el Gerard Querol compten amb les baixes del Jan Teruel (promocionat al sènior “A”) i del Joan Montané. Baixes que seran suplertes pel Marc Gisbert (aler provinent del CB Manyanet Les Corts), el Xavi Cama (alerpivot incorporat del SE Sant Medir) i l’Iñaki Ibañez que fa el salt des del sènior “C”. A més l’equip té a l’infermeria a 3 lesionats de llarga duració com són el Pau Secall, el Jordi Bertan i el Pol Jiménez. A tots 3 els hi desitgem una ràpida recuperació per què es reincorporin quan abans millor. La 16-17 ha de ser la temporada del pas endevant de molts dels nostres joves jugadors, la majoria dels quals no arriben als 21 anys. Jugadors encara en clara progressió i que competiran en una categoria que els hi demanarà un nivell d’exigència més alt que en anteriors temporades. El primer partit oficial serà aquest dissabte 17 de setembre a la pista del CB Alisos “A”. Tots amb el nostre “B”!

SÈNIOR “B” FEMENÍ

Entrenador: Josep Querol i Albert Galera

Tercera “A” Catalana

Les nostres noies estaran dirigides des de la banqueta pel Josep Querol i l’Albert Galera que substitueixen a l’Alberto Maniega al capdavant de l’equip. L’estructura del sènior “B” seguirà sent pràcticament la mateixa que la de l’any passat. Es tracta d’un equip molt jove on les principals novetats són les altes de l’Ariadna Carulla (tot i que lesionada en aquesta pretemporada. Una abraçada molt forta! Recupera’t aviat!) i la Marta Figueras després de fer ambdues un gran any amb el nostre sots-21. També es reincorpora la Tere Galera que torna a IPSI després d’un curs al CB Sant Antoni. Aquestes “cares noves” supliran les baixes de la Jana Jori que tindrà fitxa del nostre primer equip, la Bea Rovira (després d’un munt de temporades a casa nostra) i l’Esther Brescó. Les nostres competiran un any més a Tercera “A” Catalana concretament en el Grup 5 i se les veuran amb equips de Barcelona en la gran majoria (també dos de Badalona i un de L’Hospitalet). L’equip ha fet una bona pretemporada demostrant en els 3 partits amistosos disputats que caldrà afinar el seu joc amb poques jugadores interiors disponibles. El seu debut es produirà el 2 d’octubre a la pista del CB Ramon Llull Vermell. Molta sort!

SÈNIOR “C” MASCULÍ

Entrenador: Gerard Querol i Jordi Bertran

Sots-25

Tenim cares noves a la banqueta del sènior “C”. El Gerard Querol i el Jordi Bertran es faran càrrec de la direcció tècnica substituint el Carles Boada que havia entrenat l’equip les dues últimes temporades. Els nostres continuaran formant un conjunt molt jove que competirà a categoria sots-25. Es tracta d’un moment crucial en el creixement personal i esportiu dels jugadors i volem que aquest pas pel sènior “C” sigui de transició per seguir millorant i intentar incorporar-se en temporades posteriors al sènior “B”. Seguint aquesta evolució, pugen del júnior “A” de l’any passat el Javi Ruiz, l’Óscar Sánchez, el Ricard Escasany i l’Arnau Basora. L’equip espera repetir les bones prestacions dels dos cursos anteriors i seguir practicant el joc alegre i sense complexos que ens té acostumats els darrers cursos. L’estrena de la temporada serà a Provença el 2 d’octubre contra CE Maristes Sants-Les Corts. Fins llavors, a entrenar dur! 

SOTS-21 FEMENÍ

Entrenadors: Alberto Domínguez i Alba Garcia

Nivell “A”

Estrenarem tàndem a la banqueta. L’Alberto Domínguez (ajudant del primer equip masculí la temporada passada i exjugador de la casa) i l’Alba Garcia (que repeteix com a entrenadora ajudant del sots-21 i és jugadora també del sènior “B”) seran els encarregats de dirigir a les nostres durant la temporada 2016-17. Poques novetats pel que fa a la composició de l’equip. Són alta respecte la temporada anterior la menorquina Judit Pons i l’andorrana Clàudia Comellas que ocupen els llocs deixats per l’Ariadna Carulla i la Marta Figueras que pugen al sènior “B”. Consolidem el bloc de l’any passat que ens va portar a jugar les fases per lluitar pel Campionat de Barcelona de nivell “A” i tant bon joc ens va obsequiar. El nostre primer partit oficial d’enguany serà també el dia 2 d’octubre a la pista de la UE Barberà. Fins aleshores toca preparar-se bé per una temporada que es preveu molt interessant tant a nivell formatiu com de resultats.

JÚNIOR FEMENÍ

Entrenadora: Anna Escuín

Nivell “B”

EL CB IPSI comptarà aquest curs amb un equip més que l’anterior. Aquest júnior femení de primer any comptarà amb tot el bloc important del cadet de l’escola de l’any passat més la incorporació de la Jana Gallart. Es tracta d’un grup de noies ben consolidat que acumulen moltes estones jugant a bàsquet juntes i que serà la seva primera temporada al CB IPSI. Entren al club amb molta il·lusió i amb expectatives de bona evolució. Al capdavant de l’equip hi haurà una entrenadora com Anna Escuín gran coneixedora del bàsquet femení a casa nostra perquè apart de ser exjugadora de totes les categories inferiors d’IPSI fins a sènior “B”, ha dirigit durant dues temporades consecutives el nostre sots-21. Així doncs el nostre júnior femení disputarà els seus partits a nivell “B” amb tota la il·lusió d’entrar, per fi, al CB IPSI. Estarem molt atents de la seva progressió!

JÚNIOR “A” MASCULÍ

Entrenadors: Sergi Beatove i Marc Caballero

Nivell “A”

El Sergi Beatove (entrenador del júnior “C” de l’any passat) i el Marc Caballero (jugador del sènior “C”) seran els encarregats de dirigir enguany el nostre júnior “A”. L’equip és una barreja molt interessant de jugadors de primer i segon any. Els de primer provenen del cadet “A” de l’escola que tant bona temporada han fet i els de segon provenen dels júniors “A” i “C” del curs passat. El principal objectiu és ajudar a fer créixer a aquest conjunt de joves jugadors tant dins com fora la pista. Es tracta d’un equip amb talent i amb suficient potencial per competir amb solvència a nivell “A”. S’estrenaran a Provença el diumenge 2 d’octubre. Que comenci la temporada ja!

JÚNIOR “B” MASCULÍ

Entrenador: Magda Cusí i Marc Gisbert

Nivell “B”

El júnior “B” masculí estarà dirigit per la Magda Cusí (jugadora del sènior “A” i que aquesta temporada també entrenarà un equip d’escola) i el Marc Gisbert (jugador del sènior “B”). Està format per jugadors provinents de 3 equips diferents. Per una banda hi trobarem jugadors de segon any que segueixen del curs passat i d’altres que faran el salt des de categoria cadet provinents del cadet “A” i “C” de l’any anterior. De la química entre els que s’estrenen a la categoria i dels que afronten el seu segon any a júnior en dependrà bona part de l’èxit del grup que un any més tindrà com a objectiu principal seguir formant personalment i esportiva als seus membres. Inscrits a nivell “B”, serà un dels equips que comencin més d’hora la competició. Tot i que pendent de confirmació, això serà el 24 de setembre a la pista del Manyanet Sant Andreu.

JÚNIOR “C” MASCULÍ

Entrenador: Albert Galera i Joan Sigüenza

Nivell “C”

L’Albert Galera i el Joan Sigüenza repetiran al capdavant d’un dels nostres equips júniors, en aquest cas canvien el “B” de l’any passat pel “C” d’enguany. Es tracta d’un equip amb plantilla llarga de 15 membres que està formada per 7 jugadors de segon any i 8 de primer (tots ells provinents del cadet “C” de l’escola). Els nostres nois competiran a nivell “C” on procuraran fer una bona fase prèvia per disputar la segona ronda a C1. Són joves i tenen marge de millora. A més poden ajudar en entrenaments i/o partits al nostre júnior “B”. Toca pencar de valent per seguir millorant, nois!

PRÒXIMS PARTITS

(17-18 SETEMBRE)

    • SÈNIOR “A” MAS: UE d’Horta “A”  -  CB IPSI Otto Sylt (Ds 17:45).
    • SÈNIOR “B” MAS: CB Alisos “A”  -  CB IPSI Otto Sylt (Ds 19:45).

I els nostres col·laboradors:

CBIPSI

IPSIONITZA’T!

ascbipsi@gmail.com