IPSIONITZA’T! 2014-15 Nº31

IPSIONITZA’T! 2014-15 Nº14

SÈNIOR “A” MASCULÍ: Victòria! (18-9)
Entrenadors: David Muñoz i Alberto Domínguez

El nostre desplaçament al Vallès Oriental es va saldar amb la sisena jornada consecutiva sumant victòria i ens acosta, a falta de 3 jornades per a l’acabament del campionat, als primers llocs de la classificació. Actualment ocupem la cinquena posició, però atenció empatats amb el tercer i depenem de nosaltres mateixos per fer-nos amb aquest preuat tercer lloc que ens donaria accés a jugar les fases d’ascens a Copa Catalunya, una categoria en la què el CB IPSI no hi ha jugat mai. El partit de diumenge passat era clau per no despenjar-se d’aquests primers llocs i tot i que vam començar el matx molt bé (2-12 només començar), els de Cardedeu ens van tornar el parcial fins a situar-se 17-18. Fins i tot durant el segon quart els del Vallès van dominar el marcador en alguns trams agafant un màxim avantatge de 5 punts 29-24. Una bona reacció dels jugadors de David Muñoz i Alberto Domínguez ens va permetre arribar al descans amb el resultat favorable (31-32). A finals de tercer quart es va produir el trencament de partit, quan un parcial nostre de 11-0 va deixar el marcador en un 53-38 incontestable pels locals tot i els seus intents en l’últim període d’entrar en partit. Al final una nova i vital victòria que ens col·loca en una situació prou bona per aconseguir la tercera posició en un final de temporada que es preveu trepidant i en el qual necessitarem tot el suport de la nostra parròquia per guanyar els 3 partits que ens queden. La següent final és aquest dissabte a casa contra el CB La Garriga, un conjunt amb algun jugador experimentat i que a la seva pista vam ser incapaços de guanyar. Tots a animar el SAM!

CB Cardedeu “A”  -  CB IPSI Otto Sylt          55  -  65

SÈNIOR “A” FEMENÍ: Victòria! (22-2)
Entrenadors: Rafa San José i Alberto Maniega

Molt bon partit d’un A Femení amb ganes de certificar matemàticament el seu títol de campiones de lliga. Les nostres no van donar cap opció a les del Sant Antoni-Poble Sec, dominant tots els períodes del partit i ampliant, de mica en mica, la diferència en el marcador. Val a dir que, tot i la superioritat local, les visitants mai van llençar la tovallola i van aprofitar els pocs minuts on les nostres van baixar pistonada per reduir les diferències. Però amb el +16 al final del tercer quart, les visitants van abaixar finalment els braços i les nostres van aprofitar per rematar el partit amb un parcial de 19 a 8 i establir el +27 final. La connexió entre el joc interior i exterior de l’equip és brutal, i als equips rivals els hi és completament impossible defensar les dues línies. A falta de 4 jornades, el Sènior A necessita guanyar dos partits (o que dissabte que ve perdi Joventut Les Corts i nosaltres guanyem) per assolir l’objectiu de quedar primeres de grup i assegurar l’ascens de categoria (el més probable és que el segons puguin, com cada any, però és quelcom que no està establert a les bases de competició). Dissabte a les 18.00, una nova prova de foc a casa del Lluïsos de Gràcia B. A per elles noies!

CB IPSI Otto Sylt  -  CB Sant Antoni-Poble Sec “A”          71  -  44

SÈNIOR “B” MASCULÍ: Victòria! (23-2) 
Entrenadors: Josep Querol i Gerard Querol

Un passet més. Els nois dirigits pels germans Querol van sumar la 23a victòria de la temporada i acaricien pràcticament amb les dues mans la Tercera Catalana. L’equip, que descansa aquesta setmana, pot proclamar-se matemàticament campió aquesta jornada si el seu immediat perseguidor (Bàsket Almeda 2) cau derrotat aquest dissabte a la pista del CB Manyanet. Tot i això, i amb només 3 partits per acabar la lliga regular (2 són a casa), els nostres en tenen prou en guanyar-ne un per ser campions. Però no avancem esdeveniments, i centrem-nos en la victòria que ens va oferir el nostre sènior “B” masculí diumenge passat. Malgrat l’àmplia diferència final, vam haver de picar pedra per endur-nos el xoc. Al final del primer quart manaven els visitants per la mínima (19-20) però quan vam apujar el nostre nivell defensiu, de seguida vam donar la volta al partit i marxar al descans amb un 45-38 ja favorable. Gràcies al nostre encert en el llançament exterior (sobretot el de 3 punts amb 9 triples convertits) vam anar obrint forat amb 6 dels nostres jugadors per sobre del 10 punts. Al final 91-70, sumem un nou triomf i ens acostem molt molt a retornar a Tercera Catalana. El que dèiem, aquesta setmana a descansar i, qui sap, potser ja podrem celebrar-ho des de casa si Almeda perd. Vinga nois! A rematar la feina!

CB IPSI Otto Sylt  -  Pàlcalm          91  -  70

SÈNIOR “B” FEMENÍ: Victòria! (14-11)
Entrenadors: Alberto Maniega

 

El SBF va saber sobreposar-se a la derrota de la setmana passada, plantejant un partit molt seriós i superant dos moments crítics, que podrien haver fet trontollar la victòria. L’inici va ser lent, amb pocs punts durant els primers compassos (les nostres van necessitar 5 minuts per anotar la primera cistella), però poc a poc, ens vam anar animant. Dos triples consecutius i un 2+1 obrien la primera escletxa (14-8 al final del primer període). El segon quart va començar amb la mateixa dinàmica, i al minut 18 un parcial de 9-2 favorable ens posava 13 punts per sobre. Però quan tot semblava rutllar, va arribar el nostre particular moment de desconnexió: parcial de 0 a 9 en dos minuts, per marxar al descans amb només 4 punts d’avantatge. Però, a diferència de l’últim partit, la sortida de vestidors va ser espectacular. Una gran connexió entre les jugadores interiors ens va permetre dominar completament el període (18-6) i, pràcticament, sentenciar el partit. Però a aquest equip li agraden els ensurts i, després d’un bon parcial (5-12), les del Sant Antoni aconseguien rebaixar la barrera dels 10 punts i posar-nos la por al cos. Però aquest cop les nostres estaven preparades i un parcial de 15 a 0 en els últims 3 minuts va acabar de posar la punteta al partit. Diumenge visitem la pista de l’Escola del Carme, 5è classificat amb 17 victòries. Un bon partit per mesurar la nostra millora. Som-hi noies, a per elles!

CB IPSI Otto Sylt  -  CB Sant Antoni-Poble Sec “B”          61  -  39

SÈNIOR “C” MASCULÍ: Derrota (12-12)
Entrenador: Carles Boada

 

Nova derrota del C Masculí, que va competir contra un dels equips punters del grup. Els nostres van començar molt bé, entenent el que exigia el rival i portant el control del partit, aconseguint un parcial de 21 a 15 al final del primer quart. Al segon període les coses es van començar a tòrcer, l’equip es va carregar de faltes i vam patir una inoportuna lesió, fets que ens va deixar la rotació força tocada, perdent gran part de la intensitat del primer període. Tot i això, vam aconseguir arribar al descans amb el marcador igualat (29-31). Però el punt d’inflexió del partit va ser la sortida del 3r quart, on els visitants van aconseguir un parcial de 0-11 que ens va deixar molt tocats. Tot i la reacció local, el mal ja estava fet i poc a poc vam anar cedint punts fins arribar al 49 a 69 final. Atenció perquè aquesta setmana (diumenge a les 19.45) visitem la pista dels líders, el SESE, que, en cas de victòria, es proclamaria campió matemàticament. I si els obliguem a ajornar la festa una setmana més nois? A per totes!  

CB IPSI Otto Sylt  -  Círcol Catòlic de Badalona “A”          49  -  69

SOTS-21 FEMENÍ: Derrota (13-12)
Entrenadora: Anna Escuín i Alba Garcia

CB IPSI Otto Sylt  -  CE Thau          49  -  54

JÚNIOR “A” MASCULÍ: Victòria i Derrota (10-17)
Entrenadors: Marc Castellnou i Joan Sigüenza

CB IPSI Otto Sylt  -  SEDIS Fornesa          70  -  51

UE Claret “A”  -  CB IPSI Otto Sylt          69  -  61

JÚNIOR 1997 MASCULÍ: Victòria! (7-3) (7-4)
Entrenadors: Joan Sigüenza i Dídac Milla

Centre Catòlic L’Hospitalet “B”  -  CB IPSI Otto Sylt          43  -  48

JÚNIOR 1998 MASCULÍ: Victòria! (8-0) (9-2)
Entrenadors: Gerard Querol i Marc Caballero

El primer partit de la setmana va ser un dimecres a la part alta de Barcelona. Jugàvem contra el club bàsquet Coll que ocupa la part mitja/baixa de la classificatòria. Tot i així els nostres van perdre el partit. El rival va plantejar el partit d’una manera molt defensiva, fent una zona 2-3 / 3-2 des del primer minut del partit. Els nostres jugadors sense recursos ofensius amb els que poder atacar la zona, no van anotar i vam dependre de només 5 jugadors per fer tots els punts del partit. Al llarg de la primera part els nostres punts van quedar relegats al contraatac i al tir exterior. Ni la nostra zona a la segona part ni les estratègies ofensives ni els triples, van poder salvar un partit en el qual durant els últims minuts ens vam arribar a col·locar 1 punt per sobre, acabant el partit només dos punts per sota del rival. Destacar que l’equip rival va anotar moltíssim des de la línia de tres. Tot i així els nostres van poder remuntar casi 10 punts en contra. Això sí dissabte vam obtenir una fantàstica victòria sobre el mas de San Lleí. Tot i això cal destacar que només tenien 5 jugadors de la plantilla original. Vam sortir i a base d’un bon atac vam anar sumant punts i vam anar fent més gran la diferència del marcador, tot i així la defensa de la primera part va ser un colador i vam deixar que anotessin bastant arribant al descans amb només 4 punts d’avantatge. A la segona part es va començar a notar que el rival li faltaven jugadors. Ja que un Mas de san Lleí cada vegada més cansat no va poder aturar la riuada de basquets dels nostres. Vam acabar el partit amb 18 punts d’avantatge. I amb bones sensacions de cara a com atacar a la zona ja que els sistemes practicats el dijous van mostrar ser efectius. Com a balanç de la setmana dir que tot i que l’equip ha perdut dos partits en tota la segona volta, encara té opcions de quedar primer si guanya al Sarrià a la següent jornada per 4 punts o més. Crònica Arnau Plans.

CB Coll  -  CB IPSI Otto Sylt          45  -  43

Mas de Sant Lleí CBVV  -  CB IPSI Otto Sylt          43  -  61

 

 

LLANGARDAIX DE LA SETMANA

El LLANGARDAIX de la setmana és… 
13. Jana Jori (SBF)
12 punts, 10 rebots, 6 recuperacions (25 val)
Inconmensurable el partit que es va marcar la JJ contra CB Sant Antoni-Poble Sec “B”. El joc d’aquesta jove jugadora de la nostra pedrera creix jornada a jornada i dissabte passat, apart de les seves dobles figures, va fer un pas endavant estirant del carro i demostrant la seva personalitat a la pista. En els moments més calents del partit va aparèixer la seva figura per assumir galons i ser peça clau en la victòria del seu equip. Felicitats Jana!
PRÒXIMS PARTITS
(25-26 ABRIL)
  • SÈNIOR “A” MAS: CB IPSI Otto Sylt  -  CB La Garriga (Ds 19:15)
  • SÈNIOR “A” FEM: Lluïsos de Gràcia “B”  -  CB IPSI Otto Sylt (Ds 18:00)
  • SÈNIOR “B” MAS: CB IPSI Otto Sylt (Descans)
  • SÈNIOR “B” FEM: CE Escola del Carme “B”  - CB IPSI Otto Sylt (Dg 12:15)
  • SÈNIOR “C” MAS: SESE  -  CB IPSI Otto Sylt (Dg 19:45)
  • SOTS-21 FEM: CB IPSI Otto Sylt (Fase prèvia acabada a falta de jugar-se un partit ajornat)
  • JÚNIOR “A” MAS: CB IPSI Otto Sylt  -  EKKE Força Lleida CE “A” (Dg 12:00)
  • JÚNIOR 1997 MAS: CB IPSI Otto Sylt  -  CB Llinars (Dg 10:30)
  • JÚNIOR 1998 MAS: Escolapis Sarrià “A”  -  CB IPSI Otto Sylt (Ds 10:30)

I els nostres patrocinadors:

IPSIONITZA’T! 2014-15 Nº14

patrocinadors_blog