Generació 82, 37 – Generació J91, 49

crònicaPartit molt entretingut el de divendres, que enfrontava els dos equips de dalt de tot de la taula. Els del 82, amb la baixa sensible de Josep Querol, que ha estat pare recentment (felicitats!), jugaven contra els J91, que confiaven assaltar el liderat. Per fer-ho, havien de guanyar de més d’onze punts. El partit, però, va començar amb un parcial de 7-0 dels del 82. Als del 91 els va costar bastant entrar en el partit, i els del 82 van anar mantenint l’avantatge entre els 3 i els 8 punts durant tot el quart (17-12 pels del 82 al final del primer període). Al segon quart, els del 91 van pujar la intensitat tant en defensa com en atac, i amb un parcial de 7-0 es van posar per davant en el partit (17-19). Poc a poc, van seguir allargant la diferència fins a situar-la a 7 punts al seu favor a falta de menys de 3 minuts pel descans. Els del 82, però, van treure l’ofici i van aconseguir reduir diferències i marxar al descans perdent per 25-28. El tercer quart va ser un dels més avorrits que recordo. El joc es va embolicar molt, amb tots dos equips fregant el límit del reglament i més preocupats de que el rival no anotés que no pas d’anotar ells, i el marcador del quart va ser d’empat a 6. Per tant, s’arribava a l’últim quart amb els del 82 3 punts a sota. A l’últim quart, però, als del 82 se’ls va acabar la benzina i van ser incapaços d’anotar en els últims 4 minuts i mig, cosa que va donar el triomf als del 91, que a més a més van saber jugar molt bé els últims atacs buscant l’average i al final van tenir el premi, ja que van guanyar de 12. Al final del partit, 37-49 pels del 91 que aconsegueixen remuntar l’average i es col·locaran líders si guanyen als del 77/78 en un partit aplaçat al 29/5.