La XIVena. edició de la Lliga de Veterans ja té nou campió: Generació J91

crònica

 

 

 

 

1ª semi

91dinos

 A la primera semifinal, els del 91 gairebé s’enduen una sorpresa. Els Dinos van jugar molt bé el partit, sense permetre cistelles fàcils i sense por de cometre faltes. Aquestes faltes també van ser un factor clau, ja que els del 91 van ser incapaços d’anotar consistentment des de la línia de tirs lliures (15/30, en la seva línia habitual, per altra banda) i el joc intens dels dinos no els deixava fer el seu joc i anotar fàcil al contraatac. Tot i així, a la segona part, a la qual s’entrava amb un marcador de 20-17 pels del 91, cada cop que els dinos s’apropaven o 2a semiempataven el partit (per exemple, amb 29-29 a falta de menys de 6 minuts), els jotes eren capaços d’anotar un parell de cistelles per distanciar-se una mica. Al final, 36-32 pels líders. dinos van saber

82702a. semi

La segona semifinal va ser molt diferent. Els del 82 sí que van saber jugar el seu rol de favorits i no van passar gaires angoixes contra els del 70/71, que van jugar el seu partit, aprofitant molt bé la seva superioritat interior (tot i que sense anotar), però es van veure superats pel talent i la intensitat defensiva dels jugadors del 82, que ràpidament es van posar 12-4 i ja no van mirar enrere. Al final, 55-27 i la final esperada entre els 1rs i els 2ns de la lliga regular.

3r i 4t lloc

El primer partit de diumenge al matí va ser ensopit, especialment al primer quart, on hi devia haver algú que encara dormia. Va ser un periode amb 3 parcials. El primer minut i mig, dels dinos (3-0) amb una cistella de 2 i un tir lliure. Després, 6 punts en 2 minuts dels del 70, aprofitant com sempre que són l’equip amb més interiors de la lliga. I en els últims 6 minuts i mig del quart ningú va aconseguir anotar, fent un dels quarts més avorrits de les últimes temporades. De mica en mica, però, els equips van anar entrant en el partit, tot i que clar, amb el seu ritme habitual de joc, molt lent i treballat (especialment per part dels del 70/71). Els del 70/71 es van posar per davant poc abans del descans i a la segona part van saber aguantar els intents dels dinos per tornar a posar-se per davant. Al final, 36-23 pels del 70/71 que aquest any han fet un pas endavant molt important a nivell de joc col·lectiu.

Final

j91La final va ser una molt bona final, però potser un no tant bo partit de bàsquet. Es notava que hi havia quelcom en joc i el marcador va ser més baix del que ens tenen acostumats aquests dos equips. Joc molt intens, alguna tècnica i alguna antiesportiva i un partit que es preveia molt igualat però que els del 91 van saber decantar al seu favor gràcies a la seva superioritat física i, altre cop, a l’encert en moments clau del partit, per exemple a l’inici del 3r quart, per posar-se per davant i amb 2 triples de Gerard Bigorra per acabar de trencar el partit a la meitat del 4t periode. Al final, 37-49 pels del 91. Felicitats!